Květák na mozeček
Hlavní jídla,  Recepty,  Snídaně

Zapomenutý květák „na mozeček“

Přiznám se, že květák jsem delší dobu do jídelníčku moc často nezařazovala. Ani nevím v podstatě proč. Jediný důvod byl asi to, že mě chuť nelákala až tak, že bych si koupila celou velkou hlavu .) Nicméně teď jsem ho zahrnula i do dětských jídel a tak je nás na něj víc a šup, už vymýšlím další a další kombinace 🙂 Květák „na mozeček“ je taková snad zapomenutá, ale moc dobrá klasika

Na 1 porci květáku „na mozeček“ budeme potřebovat:

  • cca 150 g předvařeného květáku – stačí cca 10 min na páře
  • 1 člž ghí (může být i kozí) nebo bio řepkový olej
  • 2-3 vejce
  • Obloha dle preferencí

Postup

  1. Všechny ingredience dáme na pánev a na pomalém plameni mícháme až do požadované konzistence vajíček
  2. Servírujeme se salátem, případně pečivem

TIP: K ochucení jsem použila olivovou sůl Flor de sal a pokrm tak získal hodně zajímavou chuť .)