Vanilkový krémový cake
Recepty,  Sladké

Vanilkový krémový cake

Kdo by nemiloval vanilku žejo 🙂 A co teprve vláčný cake, který osvěží, má příjemně nasládlou chuť a jeho korpus chutná přesně jako ten z máslových sušenek, ale je bez cukru a bez sušenek.

Na cake do formy o průměru 18 cm budeme potřebovat

Na korpus

  • 75 g mandlové mouky/pomletých mandlí
  • 2 plž čekankového sirupu
  • 1 plž kešu krému (použila jsem kešu od Powerlogy)
  • 1 plž kokosového oleje
  • 25 g klíčených pohankových lupínků případně pohankových vloček (použila jsem od Semix)

Na náplň

  • 1 řecký ovčí jogurt (použila jsem Krikri yogood)
  • 1 kokosová smetana (použila jsem 15% od značky Planton)
  • 2 plž erythritolu
  • 1/2 balíčku bzl vanilkového pudingu
  • 1 vejce
  • 1 plž rumu – volitelné 😉
Vanilkový krémový cake

Postup

  1. Ingredience na korpus rozmixujeme v mixéru s noži (stačí malá nádobka). Vločky přidáváme až jako poslední a nerozdrtíme je úplně). Korpus bude tak pěkně křupavý.
  2. Formu vysteleme tak, že bude pokryto celé dno a mírně i okraj.
  3. Suroviny na náplň smícháme. Pudink je fajn rozmíchat si v troše mandlového mléka nebo vody.
  4. Náplň nalijeme do vystlané formy a dáme do trouby, kde pečeme 40 min na 160°C. Troubu vypneme, ale cake v ní ještě necháme. Po 20 min troubu mírně otevřeme a cake v ní ještě dalších 20 min necháme.
  5. Po vychlazení nakrájíme, můžeme ozdobit a podáváme .)