Kdo by nemiloval vanilku žejo 🙂 A co teprve vláčný cake, který osvěží, má příjemně nasládlou chuť a jeho korpus chutná přesně jako ten z máslových sušenek, ale je bez cukru a bez sušenek.
Na cake do formy o průměru 18 cm budeme potřebovat
25 g klíčených pohankových lupínků případně pohankových vloček (použila jsem od Semix)
Na náplň
1 řecký ovčí jogurt (použila jsem Krikri yogood)
1 kokosová smetana (použila jsem 15% od značky Planton)
2 plž erythritolu
1/2 balíčku bzl vanilkového pudingu
1 vejce
1 plž rumu – volitelné 😉
Postup
Ingredience na korpus rozmixujeme v mixéru s noži (stačí malá nádobka). Vločky přidáváme až jako poslední a nerozdrtíme je úplně). Korpus bude tak pěkně křupavý.
Formu vysteleme tak, že bude pokryto celé dno a mírně i okraj.
Suroviny na náplň smícháme. Pudink je fajn rozmíchat si v troše mandlového mléka nebo vody.
Náplň nalijeme do vystlané formy a dáme do trouby, kde pečeme 40 min na 160°C. Troubu vypneme, ale cake v ní ještě necháme. Po 20 min troubu mírně otevřeme a cake v ní ještě dalších 20 min necháme.
Po vychlazení nakrájíme, můžeme ozdobit a podáváme .)