Tvarohová bábovka bez lepku s čokoládou
Recepty,  Sladké,  Snídaně

Tvarohová bábovka s čokoládou

Bábovka je taková vděčná buchta, která se hodí ke kafíčku, na snídani, na cesty, no prostě asi na vše 😀 Zkouším sama různé varianty a tak mi pod ruku přišla právě tahle. Je jemné sladké chuti a řekla bych takové klasické bábovkové konzistence.


Na 1 bábovku potřebujeme

  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 30 g kokosové mouky
  • 200 g tvarohu (použila jsem ovčí)
  • 30 kapek vanilkového extraktu
  • 3 vejce (bílek našlehaný, žloutky zvlášť)
  • 1 plž kokosového krému
  • 1 zralý banán
  • 1 člž prášku do pečiva bez fosfátů
  • 200 ml mléka (použila jsem kokosové – ne úplně tučné)
  • 30 g hořké čokolády nasekané na kousky
  • Něco na vymazání a vysypání formy (použila jsem máslo a instantní extrudovanou kaši)
Tvarohová bábovka s čokoládou
  1. Zapneme si troubu na 180 °C a vymažeme a vysypeme formu na bábovku
  2. Suché suroviny sesypeme v míse dohromady
  3. Banán rozmixujeme se žloutky, tvarohem a kokosovým krémem
  4. Vyšleháme bílky
  5. Do mísy nalijeme rozmixovanou banánovou směs, mléko a na závěr vmícháme sníh a nasekané kousky čokolády
  6. Směs přemístíme do formy a pečeme cca 45 min.
  7. Po vytažení z trouby bábovku ihned vyklopíme a po vychladnutí nakrájíme a podáváme

Já mám osobně raději ještě vaskavější typy bábovek a buchet, ale tohle je podle mě taková klasická konzistence bábovky 🙂