Krémové pralinky
Recepty,  Sladké

Krémové pralinky

Tyto lahodně vypadající bonbonky opravdu chutnají jako belgické pralinky. Nejsou tedy tak sladké, jak většina pralinek, ale jsou lahodné, krémové a je to opravdu takový chuťový čoko zážitek. Pokud máš slabost právě pro pralinky, tak tento recept určitě oceníš 🙂

Na 15 pralinek budeme potřebovat

  • 50 g kešu ořechů – je potřeba je aktivovat
  • 50 g pekanových ořechů – je potřeba je aktivovat
  • 1 plž mandlové mouky/proteinu
  • 1 člž čokoládového proteinu (použila jsem rostlinný nuzest)
  • 15 g hořké čokolády 70 – 99 %
  • 1 medjool datle (kdo chce sladší, přidá případně další datli)
  • 1 plž jemných bzl ovesných vloček
  • 3 plž filtrované vody
  • 2 plž rumu (volitelné)

Na obalení

  • 30 g hořké čokolády
  • 1 člž kokosového oleje
Krémové pralinky

Postup

  1. V mixéru rozmixujeme všechny ingredience do hladké hmoty
  2. Hmotu necháme případně odstát a následně vytvoříme kuličky velikostně podle svých preferencí
  3. Kuličky necháme ztuhnout v chladu.
  4. Připravíme si polevu tím, že rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem.
  5. kuličky obalíme, opět vychladíme a podáváme .)

Tip

Pokud kuličky namáčíme studené, lépe se nám kuličky namáčí. Zkus použít třeba nějaké párátko nebo nabodávátko pro lepší namáčení. Čokoláda na studených balls ale rychleji zasychá a také roztopená hmota rychleji chladne, proto je třeba postupovat rychle, případně hmotu trošku přihřát.