Kokosová čoko buchta
Recepty,  Sladké,  Snídaně

Kokosová čoko buchta

V zimě nemáme moc čerstvého ovoce a právě v této době můžeme využít populárních banánů.) Kokos si můžeme představit třeba jako sníh. Buchta je opravdu taková jemná, vaskavá a poleva s višněmi jí dodá zajímavou chuť.

Ingredience na 1 buchtu

  • 50 g mandlové mouky (pomletých mandlí)
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 50 g ovesné bzl mouky
  • 1 člž prášku do pečiva – může být do perníku
  • 2 vejce
  • 100 g jogurtu (řecký, ovčí, kozí nebo i rostlinný)
  • 100 g najemno nastrouhané cukety
  • 50 g rozpuštěné hořké čokolády (např. 85 %)
  • 1 zralý banán (najemno nastrouhaný/rozmixovaný)

Na polevu

  • 30 g hořké čokolády
  • 2 plž višňové marmelády
  • 1 plž kokosového oleje
  • Kokos na posyp
Kokosová čoko buchta

Postup

  1. Všechny suroviny na první vrstvu smícháme nebo rozmixujeme v mixéru.
  2. Těsto vlijeme do formy
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 30 min.
  4. Buchtu necháme vychladnout.
  5. Roztopíme čokoládu s kokosovým olejem, přidáme marmeládu a vytvoříme tak polevu.
  6. Polevou polijeme vychladlou buchtu a posypeme kokosem.

Tip

Pokud použijete silikonovou s keramickým dnem jako já, není třeba ji vymazávat. Je možné použít i malý plech vyložený papírem. Já použila formu o průměru 18 cm.