Čoko balls s mangem a papájou
Recepty,  Sladké

Čoko balls s mangem a papájou

Tyto balls jsem vymyslela na přání. Požadavek byl, aby to bylo podobné vánočnímu cukroví s kandovaným ovocem. Balls jsou výborné jako malý dezert. Protože jsou ale namočené v čokoládě, moc bych je s sebou nebrala třeba na cesty.


Na 12 balls potřebujeme

  • 50 g mandlí
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 1 člž raw kakaa
  • 1 plž lískoooříškového krému
  • 1 plž kokosového krému
  • 1 plátek sušeného manga a 1 plátek sušené papáji
  • 50 ml filtrované vody
  • 1 plž rostlinného proteinu (čokoláda nebo kakao)
  • 2 plž rumu pro vůni a pikantnější chuť
  • Kdo chce sladší variantu, může přidat 3 datle nebo 1 plž čekankového sirupu

Na polevu

  • 3 čtverečky 85 % čokolády 1 plž kokosového oleje
Čoko balls s mangem a papájou

Postup

  1. Mandle a slunečnicová semínka romixujeme do hladka na mouku.
  2. Do mixéru potom přidáme všechny ostatní ingredience kromě manga a papáji a pořádně umixujeme na těstovou hmotu, která se nejlépe už v mixéru začíná spojovat.
  3. Mango a papáju nakrájíme na malé kousky.
  4. Do vzniklé hmoty dáme kousky manga a papáji. Pokud je chceme mít opravdu malinké, můžeme ještě chvíli mixovat.
  5. Ze vzniklé hmoty uválíme kuličky, které dáme vychladit.

Poleva

  1. Rozehřejeme čokoládu s kokosovým olejem
  2. Vychlazené kuličky namáčíme v čokoládě a následně opět umístíme do chladna.

TIP

Je fajn pod kuličky dát pečící papír nebo třeba košíčky, jinak namočené v čokoládě přituhnou svým dnem k formě a budeš je muset seškrabávat.