Cheesecake, který chutná i voní jako čokoládový Termix. Je to prostě taková ta chuť a vůně, která se Vám vybaví z dětství. Věřte mi, že s tímto cakem se opravdu do dětských let vrátíte 🙂
Ingredience na 1 cheesecake do formy o průměru max. 18 cm
Spodní vrstva
50 g ovesných vloček bzl
50 g mandlové mouky (mleté mandle)
30 g kokosové mouky
1 plž kešu krému
1 zralý banán
2 plž vody
Krém
1 kozí lučina/ovčí creme fresh
1 Řecký ovčí jogurt (200 g) – např. Yogood
50 g roztopené kvalitní hořké čokolády (intenzita dle preferencí)
1/2 zralého banánu
2 vejce
Postup
Jako první doporučuji rozmixovat si 1 a 1/2 banánu a 1/3 hmoty odlít do druhé misky.
Suroviny na spodní vrstvu dáme do mixéru, kde nám zbyl rozmixovaný banán a jemně vše rozmixujeme. Pokud je potřeba, přidáme 2 plž vody.
Těstem vyložíme dno i okraje formy
Smícháme suroviny na krém
Krém vlijeme do těstem vyložené formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C cca 35 min.
Troubu po 35 min vypneme a cake tam necháme. Asi po 30 min troubu mírně otevřeme a po dalších 30 min cake vytáhneme a necháme vychladnout.
TIP
Pokud nemátě problém s kravskými produkty, je můžné použít určitě jakýkoli creme fresh a třeba řecký jogurt.