Nektarinková bublanina bez lepku a mléka
Recepty,  Sladké,  Snídaně

Bublanina nebublanina

Já ani nevím, jestli jsem měla bublaninu jako takovou někdy úplně v lásce. Nejvíce mi chutnalo, když ta buchta byla taková hutná, sytá a ne suchá konzistence a spousta vzduchových oken. S tím u mě nikdo neuspěl. Tato buchta nebo spíše koláč je taková rychlovka, která jde upéct s jakýmkoli ovocem, které máme rádi a zrovna ho třeba sklízíme. Já ji mám vyzkoušenou s meruňkami, třešněmi, nektarinkami, ale věřím, že skvělá bude i s borůvkami nebo třeba švestkami.

Třešňová bublanina bez lepku a mléka

Na koláč do formy o průměru 18 cm budeme potřebovat

  • 50 g bzl ovesné mouky
  • 50 g pohankové mouky
  • 150 g jogurtu (může být ovčí, rostlinný – např. kokosový)
  • 50g cukety – není nutné, ale těsto je takové vaskavější
  • cca 50 ml vody nebo rostlinného mléka (podle konzistence těsta)
  • 1 člž prášku do pečiva/vinného kamene, případně plus špetka sody pro větší nakypření
  • 1 vejce
  • 2 plž čekankového sirupu, je možné dosladit třeba i banánem nebo jablečným pyré
  • asi 300 g oblíbeného ovoce nakrájeného kousky, pokud se jedná o větší druhy

Postup

  1. Všechny suroviny dáme do mixéru a umixujeme těsto do hladké konzistence
  2. vlijeme do formy (použila jsem s keramickým dnem a silikonovými okraji – není třeba vymazávat)
  3. Na těsto nklademe ovoce
  4. Pečeme cca 40 min na 175°C

TIP: Buchta je takové ne příliš sladká co se těsta týká, takže hodně záleží na sladkosti ovoce, které na něj dáme. Pokud chcete mít buchtu nadýchanější a máte čas, můžete našlehat bílek.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *